top of page

Fyldte chokolader med karamel & "Liquorice Drops with a touch of banana taste"

Forkæl din søde tand med manér! Her får du en opskrift på fyldte chokolader, hvor chokoladens knasende overflade og indholdets sødme med garanti gør dig blød i knæene!

Ingredienser

  • 1 dl karamel/Dulche de Leche

  • 20 stk Lakrids Drops with a touch of banana taste

  • 500 g mørk chokolade

Desuden

  • Chokoladeforme

  • Sukkertermometer

Fremgangsmåde

Knus "Lakrids Drops with a touch of banana taste" i en morter. Bland karamel/Dulche de Leche og de knuste bolsjer.

Hak al chokoladen helt fint.

Varm 2/3 af chokoladen op i en skål over vandbad til 48-50° C. Husk at bruge et sukkertermometer.

Kom den resterende chokolade i en skål.

Kom to tredjedele af den smeltede, varme chokolade op i skålen til den usmeltede chokolade og lad de to dele smelte naturligt sammen. Tilføj kun mere smeltet chokolade, hvis de to dele ikke smelter sammen. Arbejdstemperaturen for den færdigtempererede chokolade er 31-32 grader C. Overstiger den 34 grader C, bliver du nødt til at starte forfra. Målet med at ramme de rigtige temperaturer er, at sikre et blankt udseende og et sprødt knæk på chokoladen, når den bagefter stivner.

Du må aldrig opvarme den tempererede chokolade. Begynder den at stivne, så tilføj blot en anelse mere af den smeltede del.

Fyld formene op med den tempererede chokolade og bank formen let, så eventuelle luftbobler kommer ud. Vend nu formen på hovedet , og hæld den overskydende chokolade tilbage i skålen.

Skrab toppen og siderne rene for chokolade, og vend formen på hovedet på et stykke bagepapir. Lad chokoladen i formen størkne ganske let.

Vend formen om igen. Kom karamel/bolsjemassen i en sprøjtepose, og fordel den sirligt i chokoladeskallerne. Fyld chokoladeskallerne, så der netop mangler et par milimeter i at de er fyldt op til kanten. Pres forsigtig fyldet ud til kanterne med en finger.

Fyld nu den resterende tempererede chokolade oveni skallerne, så karamel/bolsjemassen lukkes inde. Bank formen igen, og skrab igen toppen og siderne rene for chokolade. Sæt formen i i køleskabet til chokoladen er hærdet op.

Vend forsigtig de fyldte chokolader ud og pynt dem.

Giv de fyldte chokolader til som vært/værtindegave sammen med nogle "Liquorice Drops with a touch of banana taste".

Velbekomme.

Opskrift af Rikke Myrup Kirk - deltager i Den store bagedyst 2014

Tidligere post
Recent Posts
Søg med  Tags
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page