top of page

Kom med bag om HH Bolcher

Vi er tilbage i starten af 90'erne. Historien om bolsjegryderne er begyndt, og vi befinder os der, hvor kragerne for længst har vendt. Ægteparret Stefan og Dorte Christiansen er rejst fra storbyen og har i stedet slået teltpløkkerne ned på landet umiddelbart nord for Fjerritslev i Nordjylland. Her har de åbnet dørene op for det, der i et tidsrum på knap 23 år har udviklet sig fra at være en velbesøgt turistattraktion til en fuldt automatiseret nicheproduktion af bolsjer på et ældre husmandssted.                                                   

 

Den spæde begyndelse i 1991

Husmandsstedets mange og store lokaler er placeret midt i den vilde natur, hvor kun fantasien kan sætte grænser. Her blev en del af lokalerne i tidernes morgen gjort til privat bolig, og på samme tid udnyttede Dorte og Stefan nogle af de øvrige lokaler i håndværkets tegn og bød folk fra nær og fjern velkommen til en oplevelse på et lysstøberri og et lerværksted. 

 

Med et positivt livssyn og en sans for ikke at se begrænsninger men derimod muligheder, ja så gik der ikke længe før, at Dorte og Stefan blev enige om, at der manglede noget til at udfylde de sidste lokaler, der i 80'erne fungerede som gedestalde. Så meget plads mente de ville være en skam at lade gå til ren og skær boligbyggeri, så hovederne blev lagt i blød.  

Med en vis kreativitet, opfindsomhed og et godt teamarbejde i front, blev bolsjekogeriet skabt fem år senere i 1996. Det var et bolsjekogeri, som på daværende tidspunkt blev en del af turistattraktionen med lys og ler, men som senere hen i året 2008 måtte udvides med større kogekunst og bolsjegryder for at få plads til de mange tons bolsjer om året, som i dag eksporteres til både det danske og det udenlandske markede. 

 

 

Stefan og Dorte fortæller følgende:

Før vi kunne komme fra start med bolsjekogeriet, hvor lokale og turister kunne komme og få en oplevelse, så tog jeg turen til Bornholm, hvor jeg lærte at styre en bolsjemasse. Det var rigtig hårdt arbejde, og efter en periode måtte jeg hjem til det nordjyske og prøve kræfter med alt det, som jeg havde lært. Her stod Stefan med sin alsidige snilde klar og med fælles hjælp og indkøb af bolsjemaskiner i udlandet, så blev vi klar til at byde velkommen til ikke alene et lysstøberi og et lerværksted men også et bolsjekogeri i sommeren 1996. 

 

Det blev en sjov og vanvittig lærerig periode, hvor travlhed og stort engagement var det, der drev vores motivation. Til stor hjælp har vi vores dejlige, voksne børn og herlige venner, som undervejs har været fantastiske til at give en hjælpende hånd med. Vores søn Jonas og vores datter Nanna har slidt bravt i det, og jævnligt er de stadig med på pletten. 

 

I dag mange år efter har vi nogle uundværlige kollegaer, som klarer vores produktion med stor ekspertise. Vi er selvfølgelig også selv i fuld sving, men arbejdsgangen har for os ændret sig til primært at være præget af produktudvikling, indkøb, "Ole opfinderhed" og meget, meget mere. 

 

Alt dette har betydet, at Han Herred Bolcher i dag er en fuld automatiseret virksomhed, hvor vi er specielt godt forankret med vores sukkerfrie produktserie FRIBOL og ikke mindst vores reklamebolsjer, hvor mange af de større virksomheder er blandt vores kunder. Med vores nye produktserie, HH BOLCHER, indenfor sukkerbolsjer, er endnu et spændende kapitel begyndt for os.

 

HH BOLCHER - FIRMAGAVER MED SMAG

HH Bolcher er et koncept, som vi primært har haft en intention om at rette mod virksomheder og mindre erhvervsdrivende. At forkæle sine medarbejdere og kunder kræver ganske lidt, og hvem har ikke en sød tand! Når det er sagt, så er det absolut ikke ensbetydende med, at privatpersoner ikke kan få glæde af de søde sager - tværtimod. Bolsjer er jo en lille treat, som foruden at kunne bruges til firmagaver, også kan skabe glæde i mange andre tænkelige situationer. Hvorfor ikke have lidt bolsjer med i tasken, når du er på farten? Eller hvad med at byde dine gæster på lidt sødt og anderledes til kaffen? Måske du også bare vil trylle en lørdagssliksskål frem for dig selv og dine familie? Mulighederne er mange, og vi skal på ingen måde sætte dine grænser, ligesom vi heller ikke har sat grænser for, hvordan et ellers traditionelt lakrids- eller cacaobolsje kan tilføres en ekstra smagfuld dimension. 

 

 

Med venlig hilsen

Dorte og Stefan Christiansen

 

 

 

 

FRIBOL

Sukkerfri bolsjer

 

FRIBOL sukkerfri serien hører under virksomheden HH Bolcher I/S.

Fribol består af: Hoste/Hals drops , Bolsjer, vingummi, lakrids, bagemidler, strøsukker.

Find os : www.fribol.com

 

REKLAMEBOLSJER

Sukkerfri bolsjer og sukkerbolsjer

 

Mange benytter os, når der skal produceres specialprodukter. Vores kundekreds tæller mange små som store virksomheder. Find os på: www.reklamebolcher.info

 

 

ØKOLOGI

Sukkerbolsjer

 

Økologien er for mange vigtig. Vi har valgt at bidrage med en

økologiserie, der består af fem forskellige varianter. Naturligvis 

uden tilsætningsstoffer og med høj kvalitet for øje.

www.reklamebolcher.info

bottom of page